Vår ledningsgrupp

MTG Sveriges ledningsgrupp består av 9 personer som tillsammans beslutar om MTG Sveriges verksamhet.

Anders Jensen – CEO

Anders utsågs till Executive Vice President (EVP) för MTG och VD för MTG Sverige i maj 2015, efter att ha haft rollerna som EVP för MTGs skandinaviska fri-TV och radioverksamheter och VD för MTG TV Sverige sedan i augusti 2014. Anders har tidigare haft flera seniora positioner på några av Europas ledande telekommunikations-, retail- och konsumentföretag. Bland annat har han varit Senior EVP för TDC Group, VD för Telenor i Ungern, VD för Grameenphone i Bangladesh och Chief Marketing Officer för Vodafone/Telenor i Sverige.

Åsa Regen Jansson – CFO

Åsa har  arbetat på MTG sedan 2002 då hon började som Financial Controller på Viasat. Därefter har hon jobbat som Pay TV Controller på Viasat. Under 2016 gick hon in och tog rollen som acting CFO på MTG Sverige.

 

Filippa Wallestam – VP Operations

Filippa har arbetat på MTG sedan i juni 2014 då hon började som Head of Business Strategy för Fri-TV och Radio i Skandinavien. Innan hon kom till MTG arbetade hon i London och New York, bland annat på Daily Mail General Trust som äger nyhetssiten Mail Online, och på Boston Consulting Group.

Mats Nyman – VP Free-TV

Mats har arbetat på MTG sedan 1996, då han började som säljtrainee i MTG-bolaget Airtime. Sedan dess har Mats haft en rad olika säljroller inom koncernen, senast var han försäljningsdirektör i MTG TV.

Sahar Kupersmidt – VP Pay-TV

Sahar har arbetat inom MTG och Viasat sedan 2007, senast som försäljningsdirektör efter rollen som CRM-chef. Vid sidan av sitt ordinarie uppdrag sitter Sahar i styrelsen för Kontakta och är rådgivare till Sandra Kinnaman, initiativtagare till Reach for change-projektet Expeditionen.

Christer Modig – VP Radio

Christer har arbetat på MTG sedan 1993 då han var med och grundade RIX FM, och har bland annat varit global programchef och strategisk rådgivare på koncernnivå.

Moa Estmalm – VP Play

Moa Estmalm började som Management Trainee på MTG 2013. Efter traineprogrammet gick hon över till Program där hon var Business Controller. Nu är Moa VP för Play inom MTG Sverige.

Suzanne Mathson – VP Communications

Suzanne började som kommunikationsdirektör på MTG TV i mars 2015, då hon värvades från rollen som partnerchef på Hyper Island. Suzanne har arbetat med varumärken och kommunikation sedan 1999 och har en omfattande svensk och internationell erfarenhet.

Veronica Sjöstrand – VP Human Resources

Veronica har varit inom MTG sedan 2013 då hon började arbeta med HR och rekrytering på MTGx. Veronica har tidigare arbetat som chefsredaktör för IT-tidningar på IDG, och har även arbetat med digitalt innehåll på Schibsted. Närmast kommer hon från sitt egenstartade chefsrekryteringsföretag.