Vår ledningsgrupp

MTG Sveriges ledningsgrupp består av 9 personer som tillsammans beslutar om MTG Sveriges verksamhet.

Filippa Wallestam – CEO MTG Sverige & Head of Nordic Entertainment Operations

Filippa har arbetat på MTG sedan i juni 2014 då hon började som Head of Business Strategy för Fri-TV och Radio i Skandinavien. Innan hon kom till MTG arbetade hon i London och New York, bland annat på Daily Mail General Trust som äger nyhetssiten Mail Online, och på Boston Consulting Group. Under 2017 blev Filippa SVP och Head of Nordic Entertainemnet Operations och mars 2018 utsågs hon till CEO för MTG Sverige.

Åsa Regen Jansson – SVP & Head of Finance för MTG Sverige och Viaplay/Viafree

Åsa har  arbetat på MTG sedan 2002 då hon började som Financial Controller på Viasat. Därefter har hon jobbat som Pay TV Controller på Viasat. Under 2016 gick hon in och tog rollen som acting CFO på MTG Sverige och 2017 blev Åsa SVP och Head of Fincance för både MTG Sverige och Viaplay/Viafree.

 

Mats Nyman – SVP Free-TV

Mats har arbetat på MTG sedan 1996, då han började som säljtrainee i MTG-bolaget Airtime. Sedan dess har Mats haft en rad olika säljroller inom koncernen, senast var han försäljningsdirektör för MTG TV.

Sahar Kupersmidt – SVP Pay-TV

Sahar har arbetat inom MTG och Viasat sedan 2007, senast som försäljningsdirektör efter rollen som CRM-chef. Vid sidan av sitt ordinarie uppdrag är Sahar rådgivare till Sandra Kinnaman, initiativtagare till Reach for change-projektet Expeditionen.

Christer Modig – VP Radio

Christer har arbetat på MTG sedan 1993 då han var med och grundade RIX FM, och har bland annat varit global programchef och strategisk rådgivare på koncernnivå.

Dzana Dedovic – VP Viafree

Dzana började sin karriär på MTG som Management Trainee för Anders Jensen 2016. Därefter jobbade hon drygt ett år som Strategy Analyst för MTG Sverige där hon bland annat projektledde Sveriges första Diabetesgala. Sedan december 2017 är Dzana VP för Viafree inom MTG Sverige.

Veronica Sjöstrand – VP Human Resources

Veronica har varit inom MTG sedan 2013 då hon började arbeta med HR och rekrytering på MTGx. Veronica har tidigare arbetat som chefsredaktör för IT-tidningar på IDG, och har även arbetat med digitalt innehåll på Schibsted. Närmast kommer hon från sitt egenstartade chefsrekryteringsföretag.